2017 Sonbahar Kariyer Fuarı


Kasım 2017 sempozyum temamız: Yenilenebilir Enerji!


KONUŞMACILAR

Mehmet AUF

‘İknanın özü; duyguları harekete geçirmektir.’

Mehmet Auf, ODTÜ Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, akademik çalışmalarına devam etmiş California Polytechnic State University, Faculty Of Environmental Sciences bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

Türkiye’ye dönüşünde de akademik çalışmalarına devam eden Mehmet Auf ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünde MBA yapmıştır.

Kariyerine ODTÜ İşletme Bölümünde öğretim görevlisi olarak başlayan Mehmet Auf daha sonra Bilkent Üniversitesinde de benzer görevde bulunmuştur. ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerinde ders vermeye devam ederken bir süre Toplu Konut İdaresinde Başkan Danışmanı olarak görev almıştır.

Çok yönlü kişiliğini iş yaşamına da yansıtan Mehmet Auf çeşitli özel sektör kuruluşlarında üst düzey yöneticilik ve yönetici ortaklıklarda bulunmuş ve 1994 yılından itibaren kariyerini eğitim ve danışmanlık alanında geliştirmeye karar vermiştir. Kariyeri boyunca 100,000’den fazla katılımcıya davranış bilimleri konusunda eğitim veren halen konuşmacı ve danışman olarak faaliyetlerine devam etmekte olan Mehmet Auf aynı zamanda;

“Çocuklar Duymasın”, “En Son Babalar Duyar” dizilerinde senaryo danışmanı, senarist ve oyuncu olarak görev almıştır. TRT 2 de yayınlanan ”Şeytanın Avukatları” adlı eğitim ve kültür programını Murat Toktamışoğlu ile birlikte hazırlamış ve sunmuştur. Radyo ODTÜ’de yayınlanan ”Şeytanın Avukatları” adlı eğitim ve kültür programını yine Murat Toktamışoğlu ile birlikte hazırlamış ve sunmuştur. NTV Radyo’da ”İnsana Dair” adlı konusunda uzman kişilerin katıldığı sohbet programını da hazırlayıp sunmuştur.
TV8’de yayınlanan ”Kadın Her Zaman Haklıdır’‘ projesinde senarist ve yapımcı olarak görev almıştır. 2008 yılında TRT Radyo 1’de ”Başarı Yolu” adlı programı hazırlayıp sunmuştur. 2009 yılında TRT Radyo 1’de ”Gençlere Özel” isimli kişisel gelişim ve müzik programını hazırlayıp sunmuştur. 2011 yılında Fenomen Prodüksiyon ve Organizasyon’un kurucu ortağı olmuştur. Edindiği bu deneyimi eğitim sektörüne taşıyan Mehmet Auf, Türkiye’de kurumların ihtiyaçlarına özel eğitim filmleri yapımında öncü olmuş, bugüne kadar 200’ün üzerinde kurum için eğitim, gelişim ve kurumsal değerler filmleri hazırlamıştır. Gelişimin son olmadığına samimiyetle inanan Auf, halen Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Doktora öğrencisidir ve aynı üniversitede İşletme Bölümü’nde ‘Kariyer Yönetimi’ dersi vermektedir.

Mehmet Auf’un,  “Hayatımız Senaryo”,   “Türkleri İkna Etmenin İncelikleri” ve Murat Toktamışoğlu ile birlikte yazdığı “Kötü Yöneticinin El Kitabı”  adlı kitapları bulunmaktadır.


Panel “Yenilenebilir Enerji”

Moderatör – Mehmet AUF

Prof. Dr. Raşit TURAN

ODTÜ GÜNAM – Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Fizik Bölümü Öğretim Görevlisi

Eğitim :

  • B.S. : Physics Dept. , ODTÜ (1983)
  • M.Sc. : Phys. Dept. , ODTÜ (1985)
  • Ph.D. : University of Oslo (1991)

Prof. Dr. İsmail Hakkı TUNCER

ODTÜ RÜZGEM – Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi

Eğitim :

  • B.S. : Mechanical Eng. , ODTÜ (1981)
  • M.Sc. :  Mechanical Eng. Purdue Univesity (1983)
  • Ph.D. : Aeronautical Eng. Georgia Institute of Technology (1988)

Prof. Dr. Tayfur ÖZTÜRK

ODTÜ ENDAM – Enerji Depolama Malzemeleri ve Gereçleri Araştırma Merkezi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi

Eğitim :

  • B.S. :Metallurgical & Materials Eng. , İTÜ (1973)
  • Ph.D. :Materials Science And Eng. , Cambridge University (1978)

Adil TEKİN

1968 yılında Adana’da doğan Adil Tekin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra aynı okulda Executive MBA yaptı.

Profesyonel iş yaşamına 1992 yılında TRT’de başlayan Tekin 1993-2006 yılları arasında Siemens Türkiye Enerji Üretimi Grubu’nda değişik görevlerde bulundu.

2006 yılında Alstom Power’da Türkiye, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan bölge satış ve pazarlama direktörü olarak çalışmaya başlayan Tekin, 2008 yılında Alstom Türkiye Enerji Grubu başkanlığına atandı ve bu görevine ek olarak, 1 Ocak 2011 yılından Kasım 2015’e kadar Alstom Türkiye Ülke Başkanlığı görevini yürüttü.

5 Aralık 2013 tarihinde Fransa Devleti tarafından «Şovalye» (Chevalier De L’ordre National Du Merite) ünvanı verildi.

Adil Tekin Aralık 2015’ten bu yana Sanko Enerji Grup CEO görevini yürütmektedir.

İngilizce ve Arapça bilen Adil Tekin evli ve iki çocuk babasıdır.


Volkan KARAHAN

1981 yılında Ankara’da doğdu. Orta ve Lise öğretimini Ankara’da tamamladı. 2005 yılında Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Farklı sektörlerde yurt içinde ve yurt dışında Üretim, Yatırım, Mühendislik ve Tasarım konularında çalıştı.

2011 yılında Yiğit Akü’ de enerji depolama sistemleri ve bataryalar üzerine çalışmaya başlayan Karahan, Yiğit Akü’ de  Ar&Ge, Mühendislik ve Yatırım süreçlerinden sorumlu müdür olarak görevini sürdürmektedir.

Evli ve bir erkek çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.


Şener OKTİK

Ankara Üniversitesi’nden 1976 yılında “Fizikçi” ve 1977 yılında uygulamalı fizik alanında  “Fizik Yüksek Mühendisi” olarak mezun olan Prof.Dr. Şener  OKTİK, 1982 yılında Durham Üniversitesi (İngiltere), Uygulamalı Fizik ve Elektronik Bölümünden “Doktora” derecesini ve ardından 1986 yılında “Doçentlik” (Üniversitelerarası Kurul) ve 1995 yılında “Profesörlük” unvanlarını (Muğla Üniversitesi) aldı.

Durham University (İngiltere), Lecce University (İtalya), Stuttgart University (Almanya), Selçuk ve Muğla Üniversitelerinde  (Türkiye) öğretim üyesi ve araştırmacı/ kıdemli uzman araştırmacı/yönetici/üst yönetici olarak görev yapan Prof. OKTİK, endüstriyel araştırmalarda; BP Solar ( Sunbury Araştırma Laboratuvarları), Imperial Chemical Industries PLC (“ICI,  Paints Division Slough Araştırma Laboratuvarları ), Durham University Endüstriyel Araştırma Laboratuvarları (İngiltere),  Anel Group, Arıkanlı Holding (Türkiye) gibi kuruluşlarda kıdemli uzman bilim adamı/teknolojist/üst düzey yönetici olarak çalıştı.

Prof. Dr. OKTİK  2002-2010 yılları arasında Muğla Üniversitesi  “Üçüncü ve Dördüncü Dönem Rektörlük” görevlerini yürütmüştür.  Bu görev döneminde Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde “Bilim Teknoloji (25)” ve “Eğitim Kültür (26)”  fasılları için yapılan görüşmelerde Türk Yükseköğretimi temsil eden delegasyonda yer almış ayrıca  “Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi” komisyonunda (2007-2008), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Danışma Kurulu’nda (2003-2005) görev yapmıştır.

Alanında çok sayıda ulusal ve uluslararası mesleki ve sivil toplum kuruluşunun çeşitli kademlerinde görev alan Prof OKTİK 2012 yılından bu yana International Commission on Glass, ICG”  yönetim kurulu üyeliğini ve Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği”  GENSED Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

01 Ocak 2012 yılında Şişecam Topluluğu Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. OKTİK alanında sayıları yüzü aşan ulusal ve uluslararası makalenin yazarı/ortak yazarıdır. Temiz ve tükenmez enerjiler alanında yaptığı çalışmalardan dolayı 2009 yılında “Euro Solar” ve 2011 yılında ICCI tarafından ödüllendirilmiştir, ayrıca fizik ve fizik öğrenimi alanındaki çalışmaları nedeni ile Türk Fizik Derneği tarafından “2010 Fizik Onur Ödülü” kendisine verilmiştir.

Prof. Dr. Şener OKTİK  23 Mart 1955 yılında Uçhisar, Nevşehir’de doğmuş olup, evli iki çocuk babasıdır.


Ulaş KARAAĞAÇ

Ulaş Karaağaç, 2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

İş hayatına 2005 yılında Statiker Mühendisi olarak başlamış, daha sonra çeşitli sektörlerde Planlama Mühendisi ve Proje Mühendisi olarak görev yapmıştır.

01 Haziran 2009 tarihinde Zorlu Enerji Grubunda çalışmaya başlamıştır. Şu anda İş Planlama ve Geliştirme Müdürü olarak görevine devam etmektedir.


Salon Etkinlikleri


2 KASIM 2017 
SAATYER; KKMSUNUMLAR
11.45-12.00A SalonuDoç. Dr. Y. Eren KALAY – Rektör Danışmanı 
ODTÜKPM Müdürü
“Açılış Konuşması”
12.00-13.00A SalonuMehmet AUF (ME’87 , BA’91)
Davranış Bilimleri Araştırmacısı, Senarist, Oyuncu ve Yazar
“Fırsatlaşan Tesadüfler”
13.00-14.00A SalonuModeratör Mehmet AUF – “Yenilenebilir Enerji – Panel
Prof. Dr. Raşit TURAN – GÜNAM
Prof. Dr. İsmail Hakkı TUNCER – RÜZGEM
Prof. Dr. Tayfur ÖZTÜRK – ENDAM
14.00-15.00A SalonuAdil TEKİN
CEO – Sanko Enerji
“Trendler”
3 KASIM 2017 
SAATYER; KKMSUNUMLAR
12.00-13.00A SalonuVolkan KARAHAN
Arge Müdürü – Yiğit Akü
“Atom Numarası 3”
13.00-14.00A SalonuProf. Dr. Şener OKTİK
Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı – Şişecam
“Fotovoltaik Değer Zincirinde Kariyer Yol Haritalarının Bugünü ve Geleceği”
14.00-15.00A SalonuUlaş KARAAĞAÇ
İş Planlama ve Geliştirme Müdürü – Zorlu Enerji
“Yenilenebilir Enerji Kaynakları”

Firma Etkinlikleri


2 KASIM 2017 PERŞEMBE
SAATYER; KKMSALON ETKİNLİKLERİ
10.00-10.50H SalonuBOSCH  “İş Görüşmeleri”
11.00-11.50H SalonuBOSCH  “İş Görüşmeleri”
12.00-12.50H SalonuBOSCH  “İş Görüşmeleri”
13.00-13.50H SalonuBOSCH  “İş Görüşmeleri”
14.00-14.50B SalonuTHY  “Gökyüzünde Kariyer”
15.00-15.50B SalonuTHY  “Gökyüzünde Kariyer”
D SalonuOYAK “Ödüllü etkinlik: Mülakatta Başarılı Olmanın Yolları!”
15.30-17.00E SalonuMAVİ  “Mülakat”
3 KASIM 2017 CUMA
SAATYER; KKMSALON ETKİNLİKLERİ
09.00-11.00E SalonuMAVİ  “Mülakat”
11.00-11.50H SalonuSANKO “Mülakat”
B SalonuTHY  “Teknik A.Ş.’de Kariyer”
12.00-12.50H SalonuSANKO “Mülakat”
B SalonuTHY  “Teknik A.Ş.’de Kariyer”
13.00-13.50B SalonuTHY  “Gökyüzünde Kariyer”
14.00-14.50B SalonuTHY  “Gökyüzünde Kariyer”
G salonuBOSCH  “Kariyer Atölyesi”
15.00-15.50G SalonuBOSCH  “Kariyer Atölyesi”
ÖZEL KATILIMCI FİRMALAR
FNSS
SANKO
VESTEL
KATILIMCI FİRMALAR
AIR LIQUIDE GAZ SANAYİ
ANADOLU SİGORTA
ANALOG DEVİCES
ASELSAN
BAŞKENT ELEKTRİK- ENERJİSA
BAŞTAŞ
BOSCH
ÇİMSA
EKİN TEKNOLOJİ
ENDOKS
ESEN SİSTEM ENTEGRASYON
ETİYA
FAUREİCA POLİFLEKS OTOMOTİV
GÜRALLAR CAM AMBALAJ
HERAEUS ELECTRO-NİTE
ICTERRA
LAV
MAVİ
MAXİON İNCİ JANT & MAXİON JANTAŞ
MİLSOFT YAZILIM TEKNOLOJİLERİ
MSC GRUBU
NEMAK TURKEY
NURUS
OPSGENIE
ORTANA
OYAK ÇİMENTO & BETON GRUBU
OYAK GRUBU – OYAK MADEN & METALÜRJİ GRUBU
P&G
POLYAK EYNEZ
STM SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSLİK
TEI – TUSAŞ MOTOR SANAYİİ
THY
TSKB
TÜBİTAK SAGE
TÜRKİYE İŞ BANKASI
TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ
UNCHR
WYG TÜRKİYE
YİĞİT AKÜ
ZAİMOĞLU HOLDİNG
ZORLU ENERJİ GRUBU

FOTOĞRAFLAR