2017 İlkbahar Kariyer Fuarı

Mart 2017 sempozyum temamız: Eğitim!


KONUŞMACILAR

DENİZ SUNGURLU

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1987 yılında mezun olduktan sonra Toronto Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde aynı konuda M.Eng. derecesi aldı. Toronto’da üretim planlama yazılımı danışmanlığı alanında başlayan çalışma yaşamına İstanbul’da TES ve Digital şirketlerinde ERP uygulamalarında proje yöneticisi ve danışman olarak devam etti. SAP Akademi Eğitim Merkezi ve Çeviri Grubu Yöneticisi olarak eğitim alanına yönelttiği çalışmalarını halen Cisco şirketinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında eğitim odaklı program yöneticiliği ile devam ediyor.


ASLI ÖZDEMİR ŞİMŞEK


Aslı Özdemir Şimşek, lisans eğitimini ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde tamamladıktan sonra, yüksek lisans ve doktora eğitimi ile işletme alanında ilerlemiştir. Cambridge Üniversitesi’nde tamamladığı program ile yetişkin eğitimi alanında uzmanlaşmıştır.

Kariyer yolculuğuna Fortisbank’ta MT olarak başlayan Şimşek, bankacılık sektörünün kişiliğine uygun olmadığını fark ederek rotasını akademisyenliğe çevirmiştir. Yaşar Üniversitesi’nde sırası ile Okutman, Öğretim Görevlisi ve Kurucu Program Başkanı olarak görev almış, Gıda Teknoloji Programı’nı kurmuştur. Ardından Yellow Media’da Satış İK Yöneticisi, Adecco’da sırası ile Şube Müdürü ve Bölge Müdürü, Doğa Okulları Genel Merkezi’nde ülke genelinden sorumlu İşe Alım Müdürü görevlerinde bulunmuştur. Halen Medical Park Hastaneler Grubu’nu da bünyesinde bulunduran MLPCARE Genel Merkezi’nde İK Direktör Yardımcısı ve HR3Consulting Kurucu ortağı olarak görev almaktadır.

Çalışan motivasyonu ile müşteri memnuniyeti korelasyonu üzerinde çalışmalarını yürüten Özdemir Şimşek, hizmette mükemmeliyet alanında eğitimler vermekte, kariyer danışmanlığı yapmaktadır.


SAADET ROACH

Saadet Roach, Nesibe Aydın Kampüsü Genel Müdürüdür. İngiliz Dili Edebiyatı bölümü mezunudur. Yurtiçi ve yurtdışında öğretmenlik yapmıştır. Öğretmen eğitmeni, Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı danışmanı ve Dil Hizmetlerini Değerlendirme ve Akreditasyon kurumu olan EAQUALS denetmenidir.  Avrupa Ortak Çerçeve Programı (CEFR) üzerine çalışmaları vardır.  İlgi alanları içerisinde Yabancı Dil Öğretiminde Farklılaştırılmış Öğretim, Kavramsal Öğrenme ve Süreç Değerlendirmesi bulunmaktadır.

Saadet Roach, Charles Roach ile evli ve iki çocuk annesidir.


Prof. Dr. GÖLGE SEFEROĞLU

Gölge Seferoğlu Orta Doğu Teknik Üniversitesinde İngiliz Dili Öğretmenliği bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde tamamlayan Gölge Seferoğlu’nun Teachers College, Columbia University’den TESOL ve Uygulamalı Dilbilim (1992-1997) alanlarında MA, EdM ve EdD dereceleri vardır. Şu anda, Eğitim Fakültesi Dekan vekilliği görevini yürütmektedir.

Gölge Seferoğlu, Türkiye’de Türk eğitim sistemine büyük katkıları olan çok sayıda dil öğretmenliği projesine ve programına danışman olarak hizmet vermiştir. Liselerde ulusal İngilizce müfredatının hazırlanması ve İngilizce öğretmenlerine yönelik yeterlilik çerçevesinin oluşturulması gibi birçok ulusal projede çalışmıştır. İngilizce öğretme ve öğrenme ve dil öğreniminde teknolojinin kullanılması hakkında çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırma makalesi yayımlamıştır. Araştırma alanları; teknoloji ile geliştirilmiş dil öğrenimi, hizmetiçi ve öncesi öğretmen eğitimi ile konuşma ve telaffuz eğitimi üzerinedir.

 


ALİ KOÇ


1972’de Kırşehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Sosyoloji bölümünden 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında Şırnak Cizre’de sınıf öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Daha sonra felsefe grubu öğretmeni, müdür yardımcısı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda eğitim uzmanı olarak çalıştı. 2004 yılında devlet memurluğundan istifa ederek TED Batman Koleji okul müdürü olarak çalışmaya başladı. Farklı özel okullarda okul müdürlüğü ve genel müdürlüğü yapmasının ardından 2011 yılında kendi eğitim danışmanlık şirketi Likya Danışmanlık’ı kurdu. Likya Danışmanlık’ta özel okullara insan kaynakları ve kurumsal danışmanlık hizmetleri verdi. 2013 yılında, temel amacı eğitimin gelişmesine ve daha iyiye doğru evrilmesine katkı sağlamak olan fikir platformu egitimpedia.com’u kurdu.

Eğitim sektörünün her alanında edindiği deneyimleriyle bu sene Fide Okullarını açtı.


SUAT GÜRCAN


1981 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Afyonkarahisar’da tamamlayan Suat Gürcan, 1999 yılında Afyon Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun olarak ODTÜ İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazandı ve 2003 yılında aynı bölümden mezun oldu. 
2003-2006 yılları arasında Çankaya Üniversitesi İngilizce Hazırlık okulunda okutmanlık yaptı ve çeşitli dil okullarında KPDS- ÜDS – YDS derslerine girdi. 2006 yılında Rıdvan GÜRBÜZ ile birlikte English Exam Center’ı kurdu ve 2006 yılından beri YDS başta olmak üzere İngilizce Sınavlar üzerinde uzmanlaştı. YDS alanında otuzdan fazla yayını olan Suat GÜRCAN, İngilizce sınavlar ile ilgili yayınlar üretmeye ve çeşitli uzaktan eğitim siteleri için içerik üretmeye devam etmektedir.

Şu anda English Exam Center’da YDS ve YÖKDİL gruplarında aktif olarak ders veren Suat GÜRCAN, ayrıca www.passagework.com, www.uzaktanyds.com, www.tipdil.com ve www.uzaktanyokdil.com siteleri aracılığıyla da Ankara’da kurslarına ulaşamayan adaylara ve tüm Türkiye’de sınavlara hazırlanan adaylara hizmet vermeye devam etmektedir.


Dr. ARDA ÇETİN

Lisans derecesini ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden 1999 senesinde alan Arda Çetin, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını yine aynı bölümde tamamladı. Doktora çalışmaları sonrasında İsviçre’ye taşınarak, 2008-2013 yılları arasında İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL), Tokyo Üniversitesi ve Toyota Motor Corporation ortaklığında hayata geçirilen uluslararası bir malzeme araştırma biriminin kurulum sürecince görev aldı. Otomotiv sektörüne yönelik yeni malzeme ve üretim süreçlerinin geliştirildiği birçok projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev yaptı.

İsviçre’deki çalışmaları sırasında malzeme mühendisliği alanında özgün, Türkçe eğitim kaynakları üretme motivasyonuyla bir yan proje olarak hayata geçirdiği Mühendishane projesi (muhendishane.org), 2014 senesinde Altın Örümcek web ödüllerinde “En İyi Eğitim Platformu” kategorisinde finalistler arasında yer alırken, Turkishtime dergisi tarafından 2014 senesinin en dikkat çeken 100 girişimi listesinde 3. sırada gösterildi. Bu eğitim projesinin bir uzantısı olarak 2015 senesinde başlattığı Dökümhane Akademi projesi (dokumhane.net), döküm sektörüne odaklanan ilk uzaktan eğitim platformu olma özelliğini taşıyor.


Şu anda Secteur D Eğitim ve Danışmanlık firması bünyesinde çalışmalarını sürdüren Arda Çetin, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.


YAKUP ARTKAN

LEGO Education Türkiye Ortağı Teknokta firmasının iş geliştirme müdürüdür. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi mezunu olan Yakup Artkan, Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Çeşitli kurumlarda 10 yıla yakın öğretmenlik deneyimine sahip Yakup Artkan, Oxford Üniversitesi Yayınevinde ve Pearson Eğitim çözümleri bünyesinde çeşitli görevleri yürütmüştür. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri doktora programına devam etmektedir.

KATILIMCI FİRMALAR

AKÇANSA ÇİMENTOMAXION İNCİ JANT
AKKÖK HOLDİNGMİKRO-TASARIM ELEKTRONİK
ALAPALAMİLSOFT
ANADOLU HAYAT EMEKLİLİKNEMAK İZMİR DÖKÜM SANAYİ
ARÇELİKNESİBE AYDIN EĞİTİM KURUMLARI
ASELSANODTÜ GELİŞTİRME VAKFI
HILLSIDE BEACH CLUBODTÜMİST
AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYATOYAK ÇİMENTO
BEREKET ENERJİ ÜRETİMPIWORKS TR
BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİPwC
BOSCHRAVAGO GRUP
BURGAN BANKROKETSAN
CISCOSEVEN BRIDGES GENOMICS
ÇEMTAŞSOFTTECH
ÇİMSASTM SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ
ÇİMTAŞSUNAR MISIR
DORUK OTOMASYON VE YAZILIMTAIPEI EKONOMİ VE KÜLTÜR MİSYONU
DVK İNŞAATTEI-TUSAŞ MOTOR SANAYİİ
ECZACIBAŞITEKNOKTA – LEGO EDUCATION
EVRE GIDA TARIM ÜRÜNLERİ VE İLAÇ SANAYİTÜRK HAVA YOLLARI
HAVELSANTPI KOMPOZİT KANAT SANAYİ
HAYAT KİMYATÜRK-AMERİKAN DERNEĞİ
HUAWEITÜRK TELEKOM
ICTERRAUĞUR BALKUV TRİKO
İŞKURUNIQLO
KARACAVAILLANT GROUP TÜRKİYE
KASTAMONU ENTEGRE AĞAÇ SANAYİVESTEL
KENTKART EGE ELEKTRONİKVOTORANTİM ÇİMENTO
LİLA KAĞITYAPI MERKEZİ İNŞAAT VE SANAYİ

FOTOĞRAFLAR